Brexit

Скъпи клиенти, подготвили сме Ви систематизирана информация относно промените които ще настъпят с излизането на Великобритания от Европейския съюз. Преходният период приключва на 31 декември 2020г. и предстоят три важни промени в европейското митническо законодателство, които ще влязат в сила от 2021 година.

1) От януари 2021г. ще се изискват митнически декларации за сигурност и безопасност за пратки между Европейския съюз и Великобритания. Промяната засяга пратките от Европейския съюз до Великобритания и от Великобритания до Европейския съюз. Компанията товарен превозвач трябва да осигури на своя шофьор, цялата необходима митническа информация и документи, както и други документи.

2) От март 2021г. започва да се използва усъвършенстваната Система за контрол на вноса ICS2. Тази проверка на сигурността ще изисква някои данни да бъдат изпращани на митническите органи на Европейския съюз за преглед и одобрение преди пратките да бъдат допуснати за товарене в държавата-износител.

3) От юли 2021г. се премахва минималния необлагаем праг на начисляване на ДДС. Отмяната на минималния необлагаем праг за начисляване на ДДС при внос в Европейския съюз в размер на 22 евро ще доведе до нужда от митническа обработка на всички входящи пратки в Европейския съюз и облагането им с ДДС. Тази промяна засяга доставките от всяка точка на света до Европейския съюз.

За повече информация не се колебайте да се свържете с нас:

Тел: +359 2 807 45 36

Email: sales@act-logistics.com

Web: www.act-logistics.com/

Запитване

suglasie

Анкета

Уважаеми клиенти,

Оценете услугите ни тук!

Виж повече