Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…

Тази година се навършват 174 години от рождението на българския национален герой поета-революционер Христо Ботев. Също така се отбелязва 50-тата годишнина от побратимяването на градовете Пловдив и Окаяма, Япония. По този повод община Пловдив подарява на японския град паметник на Христо Ботев за парк в Окаяма, а целият логистичен процес е организиран именно от Акт Лоджистик.

Окаяма е един от най-развитите градове в Япония с население от 720 800 жители, утвърден индустриален и търговски център и град, известен с многобройните си културни събития. Двата града имат близки двустранни отношения от 1972г., когато е подписано официално споразумение за побратимяването им.

По поръчка на Община Пловдив, през 1932 година, българският скулптор Васил Вичев изработва паметник на Христо Ботев, създаден за градината „Цар Симеон“. Монументът силно впечатлява японската делегация през 2019 година, която изявява желанието си да разположи подобен паметник на националния герой Христо Ботев, в паркова среда в град Окаяма. Това тяхно изказване кара представителите на общината да заявят поръчка за изработването на такъв бюст с желанието да го подарят безвъзмездно на побратимия си град.

От тази година, в Окаяма ще има бюст на Христо Ботев с надпис на три езика. С този акт на сътрудничество Община Пловдив има възможността да задълбочи, укрепи българо-японските културни отношения и да разкрие пред японското общество част от най-славната ни история, а ние сме горди, че съдействахме това да се осъществи.

А Вие търсите ли надежден партньор за превоз на вашите товари?

Свържете се с нас на www.act-logistics.com/ или на имейл адрес:  Info@act-logistics.com/

Доверете ни се!

Ще оправдаем Вашите очаквания!

Запитване

suglasie

Анкета

Уважаеми клиенти,

Оценете услугите ни тук!

Виж повече